Begravelsesbyrå Bergen

Líf begravelsesbyrå i Bergen tilpasser gravferden slik at den blir som du ønsker. Din begravelsesrådgiver kommer som standard på hjemmebesøk til deg, uansett om du er i Arna, Bergenhus, Fana, Fyllingsdalen, Laksevåg, Ytrebygda, Årstad eller Åsane. Sammen planlegger dere begravelse i Bergen. 

 

Møt

Våre rådgivere

“Navnet Líf – eller Liv, er et norrønt kvinnenavn som betyr vern. Navnet er et symbol på våre personlige begravelsesrådgivere som hjelper pårørende ved dødsfall.”

Priseksempler begravelse Bergen

Vår jobb som begravelsesbyrå i Bergen er å tilpasse gravferden til dine ønsker. Her er noen priseksempler. Du får alltid skriftlig prisoverslag etter samtalen med din begravelsesrådgiver.

Personlig tilpasset

Akkurat slik du ønsker gravferden
kr 34 995
 • Planleggingssamtale hos deg
 • Furukiste
 • Transport av avdøde
 • Seremoni med vertskap på valgfritt sted
 • Valgfri kistedekorasjon
 • Lys, pynte-/seremoniutstyr
 • 100 programhefter
 • Offentlige dokumenter

Tradisjonell enkel seremoni Møllendal

Innenfor gravferdsstønadens maksbeløp
kr 28 655
 • Furukiste
 • Transport av avdøde
 • Planleggingssamtale hos deg eller over telefon
 • Seremoni med vertskap i utvalgt kapell/seremonirom
 • Blomsterbukett til kisten
 • 25 programhefter
 • Offentlige dokumenter

Uten seremoni

Om du ikke ønsker seremoni før kremasjon
kr 9 980
 • Kremasjonskiste
 • Transport av avdøde
 • Offentlige dokumenter

Enkle priser

Vi har fastpriser slik at du fritt kan gjøre endringer i forhold til priseksemplene over, uten at det kommer noe ekstra tillegg i pris. Transport av avdøde dekker én transport inntil 20 km. Er det over 20 km båretransport til nærmeste naturlige gravsted kan du få dekket dette av NAV. I så fall søker vi for deg og legger ut for dette. 

Kommunale avgifter ved begravelser i Bergen

I Bergen betales det ikke kremasjonsavgift for innenbysborgere, men det betales for leie av kapell Se liste over de kommunale avgiftene.

Seremonisteder for begravelser i Bergen

Arna kirke
Sitteplasser: 500
Kontakt oss
Bergen domkirke
Sitteplasser: 900
Kontakt oss
Birkeland kirke
Sitteplasser: 300
Kontakt oss
Biskopshavn kirke
Sitteplasser: 500
Kontakt oss
Eidsvåg kirke
Sitteplasser: 600
Kontakt oss
Fyllingsdalen kirke
Sitteplasser: 342
Kontakt oss
Johanneskirken
Sitteplasser: 1250
Kontakt oss
Laksevåg kirke
Sitteplasser: 432
Kontakt oss
Loddefjord kirke
Sitteplasser: 250
Kontakt oss
Møllendal kapeller
Sitteplasser store/lille: 150/50
Kontakt oss
Nygård kirke
Sitteplasser: 470
Kontakt oss
Nykirken
Sitteplasser: 750
Kontakt oss
Olsvik kirke
Sitteplasser: 500
Kontakt oss
Salhus kirke
Sitteplasser: 320
Kontakt oss
Sandvikskirken
Sitteplasser: 500
Kontakt oss
Skjold kirke
Sitteplasser: 500
Kontakt oss
Solheim kapell
Sitteplasser: 84
Kontakt oss
St. Jakob kirke
Sitteplasser: 550
Kontakt oss
Sælen kirke
Sitteplasser: 450
Kontakt oss
Søreide kirke
Sitteplasser: 300
Kontakt oss
Takvam kapell
Sitteplasser: 75
Kontakt oss
Ytre Arna kirke
Sitteplasser: 250
Kontakt oss
Øvsttun kapell
Sitteplasser: 80-100
Kontakt oss
Årstad kirke
Sitteplasser: 560
Kontakt oss
Åsane gamle kirke
Sitteplasser: 240
Kontakt oss
Åsane nye kirke
Sitteplasser: 600
Kontakt oss
Previous slide
Next slide

Medregnet sykehus- og sykehjemskapeller, har Bergen mer enn 50 forskjellige offentlige seremonisteder. Lif begravelsesbyrå Bergen kan også hjelpe med begravelser og bisettelser fra private rom. 

Fra dødsfall til gravferd

Fremgangsmåte Líf Begravelsesbyrå Bergen

Når noen er død, skal begravelsen eller kremasjonen etter loven finne sted innen ti virkedager dager fra dødsfallet. Mye skal på plass før begravelsen og din begravelsesrådgiver i Líf begravelsesbyrå hjelper deg med alt det praktiske.

Derfor har vi samlet noen råd ved dødsfall. Slik som dine behov kan variere fra andres behov, kan det også være variasjoner i fremgangsmåten. Beskrivelsen gir uansett en god oversikt og din rådgiver hjelper deg gjennom trinnene.

Ring eller kontakt Líf begravelselsbyrå. Vi har døgntelefon og har lang erfaring i hjelpe ved dødsfall. Kanskje har du et spesielt behov som det kan være fint for oss å vite om. Eksempelvis om avdøde er på et sted uten kjølerom. Da vil vi normalt avtale å hente avdøde før møtet med begravelsesrådgiver.

Din begravelsesrådgiver kommer på hjemmebesøk som standard. Dere kan også møtes andre steder – eller over video/telefon om dere heller ønsker det. Begravelsesrådgiveren er din kontaktperson og vil hjelpe deg gjennom hele gravferden. Din begravelsesrådgiver finner løsninger som passer dine behov og gir deg skriftlig prisoverslag i løpet av møtet.

Når du har bestemt deg for hva du ønsker setter vi i gang med arbeidet. For mange er det viktig å få på plass en seremonidato-/tid så raskt som mulig. Din begravelsesrådgiver vil koordinere med alle medvirkende, gjøre nødvendige bookinger og sende inn nødvendige papirer. Når tid og sted for gravferden er avklart kan dette kunngjøres for øvrige.

Líf begravelse kunngjør alltid gravferden kostnadsfritt på våre nettsider/minnesider. Din rådgiver kan også sette inn dødsannonse i avis om det er ønskelig. 

Ved første anledning overføres avdøde i kiste til seremonistedet. Om det ikke er bårehus (kjølerom) på seremonistedet overføres avdøde til nærmeste bårehus. Det er mulig å se avdøde i kisten (syning) i syningsrommet ved bårehuset. Vi anbefaler at syning gjennomføres før seremonidagen.

Så snart tid, sted og seremonileder er avklart, vil prest eller annen seremonileder ta kontakt for å avtale møte. Om det skal være en kirkelig gravferd, vil presten gå gjennom liturgien og snakke om minnetalen.

Kanskje er det behov for å gjøre justeringer i seremonien etter møtet med prest/seremonileder. Din begravelsesrådgiver følger opp og passer på at musikere, programhefter, blomster, minnesamvær og annet blir bestilt i tide. 

På seremonidagen møter du din begravelsesrådgiver på seremonistedet en halv time før seremonien begynner. Da er alt klartgjort og du har mulighet til å få litt tid for deg selv. Normalt åpnes dørene for øvrige fremmøtte 20 minutter før seremonistart.